Hippisch Recht / Paardenzaken

Hippisch Recht

Kort samengevat omvat het hippisch recht alle juridische geschillen waarbij een paard centraal staat.

De paardenwereld is een bijzondere wereld, met eigen gebruiken en een eigen taal. Een advocaat die actief is in deze wereld en de ‘paardentaal’ spreekt is voor u als cliënt een enorme pré. De rechtspraktijk m.b.t. paarden wordt veelal aangeduid als ‘Hippisch recht’. Bij paardenzaken kunt u denken aan koop en verkoop van paarden, verborgen gebrek bij een paard en bijvoorbeeld eigendomsgeschillen.

Advocaat Femke de Reus is van jongs af aan actief in de paardenwereld. Vanwege haar betrokkenheid in de paardensport en de affiniteit die zij met paarden heeft, heeft zij zich gespecialiseerd in paardenzaken. De paardenwereld en het paardenjargon is voor Femke dus gesneden koek. Zij zal u niet raar aankijken indien u het heeft over een groen paard, een merrie-merrie, loodlijn, achterhand, been en ophouding, rad lopen, kribbebijten, boxlopen, zomereczeem, enzovoort. U kunt dus uw verhaal in uw vertrouwde ‘paardentaal’ kwijt en Femke zet het om naar een juridisch verhaal dat voor een paardenleek (rechter) te begrijpen is.

Aangezien het hippisch recht een gespecialiseerd rechtsgebied van kantoor is, heeft kantoor hiervoor een aparte website http://www.reusinpaardenrecht.nl/  . Op de ‘paardensite’ kunt u nadere informatie vinden over het hippisch recht. Op de site worden ook diverse juridische paardenzaken besproken en treft u diverse hippisch recht artikelen aan.

Paardenadvocaat

Wij praten de taal van het hippische recht. Daarom zijn we bij uitstek geschikt om u in dit aparte vakgebied te ondersteunen in uw rechtszaak.

Staat uw onderwerp er niet bij? Neem gerust contact op met de advocaat om te informeren of zij u kan helpen.

Eerst even kennismaken?

Reus Advocatuur biedt een vrijblijvende oriënterende kennismaking aan. Indien u vrijblijvend wenst kennis te maken om na te gaan of er een klik is en een korte oriëntatie wenst om te bepalen of u uw dossier onder gaat brengen bij Reus Advocatuur, kunt u contact opnemen voor een afspraak. Dit vrijblijvende gesprek wordt voor ongeveer 30 minuten aangeboden. Besluit u om de zaak niet onder te brengen dan is dit gesprek geheel vrijblijvend. Indien u uw dossier bij ons onder brengt, zal er vervolgens een korting op de intake worden toegepast.

Bel: 0592-269881 of stuur een email.