De eigenaren van het paard zijn het niet eens met elkaar

Conflict tussen eigenaren

Een paard heeft weleens twee of meer eigenaren. Veelal gaat dit goed, maar dit kan soms ook onenigheid geven. Mede-eigenaren kunnen het wel eens oneens met elkaar zijn m.b.t. een paard.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de situaties: de ene eigenaar wil het paard verkopen en de andere niet, de ene eigenaar wil het paard voor X verkopen en de andere voor Y, de ene eigenaar wil dat dierenarts X het paard zal behandelen en de andere wil dierenarts Y, de ene maakt een hengstkeuze voor X en de andere voor Y, de ene wil ruiter X en de andere wil ruiter Y, enzovoort.

Dergelijke geschillen kunnen aan de rechter worden voorgelegd om een beslissing te nemen.

Paard verdelen

Het is ook mogelijk dat de rechter het paard zal verdelen. Als u samen eigenaar van een paard bent, heeft u samen een gemeenschap. Geen van de eigenaren hoeft in deze gemeenschap te blijven als hij of zij dat niet wil. De rechter kan dan verzocht worden om de gemeenschap te verdelen. In de praktijk komt het er op neer dat een eigenaar het eigendomsdeel van de andere eigenaar over zal nemen tegen betaling of dat het paard zal worden verkocht waarna de eigenaren de opbrengst van het paard zullen verdelen.

Advocaat in paardenzaken

Aangezien het hippisch recht een gespecialiseerd rechtsgebied van kantoor is, heeft kantoor hiervoor een aparte website www.reusinpaardenrecht.nl  . Op de ‘paardensite’ kunt u nadere informatie vinden over het hippisch recht. Op de site worden ook diverse juridische paardenzaken besproken en treft u diverse hippisch recht artikelen aan.

Advocaat Femke de Reus is van jongs af aan actief in de paardenwereld. Vanwege haar betrokkenheid in de paardensport en de affiniteit die zij met paarden heeft, heeft zij zich gespecialiseerd in paardenzaken. De paardenwereld en het paardenjargon is voor Femke dus gesneden koek. Zij zal u niet raar aankijken indien u het heeft over een groen paard, een merrie-merrie, loodlijn, achterhand, been en ophouding, rad lopen, kribbebijten, boxlopen, zomereczeem, enzovoort. U kunt dus uw verhaal in uw vertrouwde ‘paardentaal’ kwijt en Femke zet het om naar een juridisch verhaal dat voor een paardenleek (rechter) te begrijpen is.

Eerst even kennismaken?

Reus Advocatuur biedt een vrijblijvende oriënterende kennismaking aan. Indien u vrijblijvend wenst kennis te maken om na te gaan of er een klik is en een korte oriëntatie wenst om te bepalen of u uw dossier onder gaat brengen bij Reus Advocatuur, kunt u contact opnemen voor een afspraak. Dit vrijblijvende gesprek wordt voor ongeveer 30 minuten aangeboden. Besluit u om de zaak niet onder te brengen dan is dit gesprek geheel vrijblijvend. Indien u uw dossier bij ons onder brengt, zal er vervolgens een korting op de intake worden toegepast.

Bel: 0592-269881 of stuur een email.