Paard en contract

Mondelinge afspraak?

De paardenwereld blijft tot op heden vooral een mondelinge wereld. Veel afspraken worden mondeling gemaakt en niet op papier vastgelegd. Zolang er geen teleurstellingen zijn en de onderlinge verhouding goed is, zal dit in de praktijk veelal geen problemen opleveren. Als een klant echter niet tevreden is of er ontstaat onderlinge wrijving, zal er al snel behoefte aan duidelijkheid op papier ontstaan. Welke afspraken zijn er gemaakt en waar heeft een ieder recht op?

Door de afspraken vooraf op papier vast te leggen in een contract, is er minder kans op discussie achteraf. Voor partijen is dan zowel vooraf als achteraf duidelijk wat de afspraken waren en wat de rechten en plichten over en weer zijn.

Voorbeelden

Contracten kunnen bijvoorbeeld worden opgesteld bij de volgende situaties:

  • de aankoop of verkoop van een paard
  • gebruik pensionstalling
  • training van een paard
  • leasen van een paard
  • verkoop van een paard door een tussenpersoon
  • uitbrengen van andermans paard op wedstrijden
  • gebruik dekdiensten
  • enzovoort

Advocaat gespecialiseerd in paard

Aangezien het hippisch recht een gespecialiseerd rechtsgebied van kantoor is, heeft kantoor hiervoor een aparte website www.reusinpaardenrecht.nl  . Op de ‘paardensite’ kunt u nadere informatie vinden over het hippisch recht. Op de site worden ook diverse juridische paardenzaken besproken en treft u diverse hippisch recht artikelen aan.

Advocaat Femke de Reus is van jongs af aan actief in de paardenwereld. Vanwege haar betrokkenheid in de paardensport en de affiniteit die zij met paarden heeft, heeft zij zich gespecialiseerd in paardenzaken. De paardenwereld en het paardenjargon is voor Femke dus gesneden koek. Zij zal u niet raar aankijken indien u het heeft over een groen paard, een merrie-merrie, loodlijn, achterhand, been en ophouding, rad lopen, kribbebijten, boxlopen, zomereczeem, enzovoort. U kunt dus uw verhaal in uw vertrouwde ‘paardentaal’ kwijt en Femke zet het om naar een juridisch verhaal dat voor een paardenleek (rechter) te begrijpen is.

Eerst even kennismaken?

Reus Advocatuur biedt een vrijblijvende oriënterende kennismaking aan. Indien u vrijblijvend wenst kennis te maken om na te gaan of er een klik is en een korte oriëntatie wenst om te bepalen of u uw dossier onder gaat brengen bij Reus Advocatuur, kunt u contact opnemen voor een afspraak. Dit vrijblijvende gesprek wordt voor ongeveer 30 minuten aangeboden. Besluit u om de zaak niet onder te brengen dan is dit gesprek geheel vrijblijvend. Indien u uw dossier bij ons onder brengt, zal er vervolgens een korting op de intake worden toegepast.

Bel: 0592-269881 of stuur een email.