Paard & schade

Paard richt schade aan

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Dit heeft zeker bij paarden te gelden.

De schade kan op vele manieren plaatsvinden: het paard veroorzaakt schade aan iets of iemand of iemand anders veroorzaakt schade aan het paard.

Als eigenaar (bezitter) en professioneel gebruiker (trainer/manege) bent u aansprakelijk voor de schade die het paard aanricht. De mate van aansprakelijkheid zal per geval verschillen. Indien een stalgenoot bijvoorbeeld van uw paard valt, bent u hiervoor aansprakelijk maar zal de stalgenoot ook zelf een stuk van zijn of haar schade moeten dragen aangezien hij of zij ‘eigen schuld’ heeft. Als uw paard een deken van een ander paard stuk maakt bent u hiervoor aansprakelijk. Als uw paard door de manege-eigenaar tijdens een manegeles wordt ingezet, is de manege-eigenaar aansprakelijk als een klant van uw paard valt.

Dat u aansprakelijk bent brengt nog niet met zich mee dat u de schade ook zelf moet betalen. Veelal wordt de schade vergoed door uw WA-verzekering.

Het kan ook voorkomen dat uw paard schade oploopt. U kunt hierbij denken aan de situatie dat de pensionstal niet goed op uw paard heeft gepast, de dierenarts een fout heeft gemaakt of indien te trainer onjuist met het paard is omgegaan, enzovoort. Per situatie zal bekeken moeten worden of u iemand met succes aansprakelijk kunt stellen en wat uw geleden schade is.

Paardenadvocaat-website

Aangezien het hippisch recht een gespecialiseerd rechtsgebied van kantoor is, heeft kantoor hiervoor een aparte website www.reusinpaardenrecht.nl  . Op de ‘paardensite’ kunt u nadere informatie vinden over het hippisch recht. Op de site worden ook diverse juridische paardenzaken besproken en treft u diverse hippisch recht artikelen aan.

Advocaat Femke de Reus is van jongs af aan actief in de paardenwereld. Vanwege haar betrokkenheid in de paardensport en de affiniteit die zij met paarden heeft, heeft zij zich gespecialiseerd in paardenzaken. De paardenwereld en het paardenjargon is voor Femke dus gesneden koek. Zij zal u niet raar aankijken indien u het heeft over een groen paard, een merrie-merrie, loodlijn, achterhand, been en ophouding, rad lopen, kribbebijten, boxlopen, zomereczeem, enzovoort. U kunt dus uw verhaal in uw vertrouwde ‘paardentaal’ kwijt en Femke zet het om naar een juridisch verhaal dat voor een paardenleek (rechter) te begrijpen is.

Gratis spreekuur

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis spreekuur. Dit gaat gewoon op afspraak, wanneer het u past.

Bel: 0592-269881 of stuur een email.