Geschil over het eigendom van een paard

Het eigendom van een paard kan veel discussie opleveren en wordt vaak tegenover een rechter uitgevochten. Het is niet altijd makkelijk om te bepalen wie de eigenaar is.

Een paspoort hoeft nog geen eigendomsbewijs te zijn, net zo min als een stamboekpapier. Veelal worden deze documenten niet op naam overgeschreven. Deze documenten kunnen echter wel een indicatie van het eigendom van het paard geven.

Het meest sluitende bewijs om het eigendom van een paard aan te tonen is een contract, waarin de koper het eigendom van de verkoper krijgt overgedragen. Daarnaast zal het ook een rol spelen wie op het paard past, wie de kosten voor het paard voldoet, wie de papieren in bezit heeft en op wiens naam de papieren staan. Met inachtneming van alle omstandigheden zal de rechter een beslissing nemen.

Aangezien het hippisch recht een gespecialiseerd rechtsgebied van kantoor is, heeft kantoor hiervoor een aparte website www.reusinpaardenrecht.nl  . Op de ‘paardensite’ kunt u nadere informatie vinden over het hippisch recht. Op de site worden ook diverse juridische paardenzaken besproken en treft u diverse hippisch recht artikelen aan.

Paardenzaken

Advocaat Femke de Reus is van jongs af aan actief in de paardenwereld. Vanwege haar betrokkenheid in de paardensport en de affiniteit die zij met paarden heeft, heeft zij zich gespecialiseerd in paardenzaken. De paardenwereld en het paardenjargon is voor Femke dus gesneden koek. Zij zal u niet raar aankijken indien u het heeft over een groen paard, een merrie-merrie, loodlijn, achterhand, been en ophouding, rad lopen, kribbebijten, boxlopen, zomereczeem, enzovoort. U kunt dus uw verhaal in uw vertrouwde ‘paardentaal’ kwijt en Femke zet het om naar een juridisch verhaal dat voor een paardenleek (rechter) te begrijpen is.

Eerst even kennismaken?

Reus Advocatuur biedt een vrijblijvende oriënterende kennismaking aan. Indien u vrijblijvend wenst kennis te maken om na te gaan of er een klik is en een korte oriëntatie wenst om te bepalen of u uw dossier onder gaat brengen bij Reus Advocatuur, kunt u contact opnemen voor een afspraak. Dit vrijblijvende gesprek wordt voor ongeveer 30 minuten aangeboden. Besluit u om de zaak niet onder te brengen dan is dit gesprek geheel vrijblijvend. Indien u uw dossier bij ons onder brengt, zal er vervolgens een korting op de intake worden toegepast.

Bel: 0592-269881 of stuur een email.