Erfrecht Advocaat

Bent u opzoek naar een erfrecht advocaat? Reus Advocatuur!

Heeft u te maken met een nalatenschap en zijn hier rondom conflicten ontstaan? Dan kunt u bij Reus Advocatuur terecht voor een erfrecht advocaat. Reus heeft jarenlange ervaring met Erfrecht. Door het volgende van een specialisatie op gebied van erfrecht, kunnen wij stellen dat wij gespecialiseerde erfrecht advocaten zijn. Onze advocaten beschikken over de juiste en benodigde kennis om u op een passende wijze vakkundige hulp te bieden.

Benieuwd wat wij onze erfrecht advocaat voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Onenigheid over het nalatenschap? Onze erfrecht advocaat helpt u!

Het kan zijn dat er onverwachts een claim kan worden gelegd op een erfenis of dat er een discussie is ontstaan over de correcte verdeling, dan helpen wij als erfrecht advocaat deze onduidelijkheden op te lossen.
Om u als erfgenaam de juiste impressie te geven van het erfrecht en de rol van de erfrecht advocaat zal een korte samenvatting worden gegeven van de juridische problemen die zich voor kunnen doen. Doordat het erfrecht een vak apart is vergt het dan ook gespecialiseerde kennis van de advocaat.

Het erfrecht kan in twee groepen worden ingedeeld:

  1. De nalatenschappen waarin de overledene een testament heeft opgemaakt;
  2. De nalatenschappen waarin de overledene geen testament heeft gemaakt.

In het laatste geval wordt er naar de wet gerefereerd waarin staat hoe de verdeling van de nalatenschap eruit moet zien.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Erfrecht advocaat, wij helpen u met alle facetten!

Als erfrecht advocaat helpen wij u de onenigheden te verhelpen. Deze onenigheden kunnen bijvoorbeeld zitten in waaruit de nalatenschap bestaat. Wat is de waarde van wat de overledene exact na laat? Dit is belangrijk om in kaart te brengen voordat de hoeveelheid kan worden bepaald waar iedere erfgenaam recht op heeft.

Hierna is de vraag, wie krijgt wat? Als de overledene dit exact heeft omschreven dan zal hierover weinig onenigheid kunnen ontstaan. Echter wordt in de praktijk vaak vastgelegd welk percentage van de totale waarde van de nalatenschap iemand zal gaan erven. Als bijvoorbeeld u en uw broer hetzelfde schilderij willen ontvangen wordt dergelijke discussie aan de rechter voorgelegd. Een erfrecht advocaat staat u in deze procedure bij.
Ook kunt u als erfgenaam te maken krijgen met schulden die moeten worden voldaan, de discussie over welk goed moet worden verkocht om de schulden te gaan voldoen kan aan de rechter voorgelegd worden. Ook hierbij ondersteunt onze erfrecht advocaat.

Wij, als Reus advocatuur, denken mee met de nabestaanden

Wanneer een overledene een echtgenoot achterlaat dan kan deze aanspraak maken op het voortgezet gebruik van de woning. De erfgenamen kunnen hierdoor niet de echtgenoot het huis uitzetten. Wederom ondersteunt onze erfrecht advocaat bij de onenigheid die hierbij is ontstaan.

Er is een mogelijkheid dat de overledene kinderen achterlaat. Namens de kinderen kan worden verzocht om een bijdrage in het onderhoud, dit kunt u vergelijken met een soort alimentatie die uit de nalatenschap moet worden voldaan. Of deze bijdrage uit de nalatenschap moet worden voldaan en hoe hoog deze bijdrage moet zijn kan worden voorgelegd aan de rechter, in deze procedure helpt onze erfrecht advocaat u verder.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Neem gerust contact met ons op

Wij bellen u terug!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.