Stelen / verduisteren erfenis

Ook bij het stelen of verduisteren van de erfenis kan Reus Advocatuur wat voor u betekenen!

Verduisteren en stelen van de erfenis

Bij een erfenis kan het voorkomen dat er ruzie ontstaat over de omvang van de erfenis. Om te kunnen verdelen moet men eerst vaststellen hoe groot de erfenis is. Wat zit er in de pot?


Bij het in kaart brengen van de omvang van de nalatenschap kan het voorkomen dat een erfgenaam niet eerlijk is. Uw broer geeft bijvoorbeeld niet aan dat hij een aantal jaren geleden van uw overleden vader geld heeft geleend en dat hij dit nog terug moet betalen. De executeur neemt stiekem geld op van de rekening, een zus neemt enkele schilderijen mee naar huis, enzovoort.

Heeft u ruzie omtrent de erfenis en wilt u een erfrecht advocaat spreken? Neem contact op!

Verzwijgen erfenis

Als blijkt dat een erfgenaam goederen van de nalatenschap verzwijgt, bijvoorbeeld een lening die hij terug moet betalen of schilderijen die meegenomen zijn, kan deze erfgenaam zijn aandeel hierin verliezen. De lening moet dan bijvoorbeeld worden voldaan, zonder dat de erfgenaam hier iets van terug zal ontvangen. Het bedrag dat wordt teruggestort komt dan toe aan de andere erfgenamen. Men noemt dit het verbeuren van de erfenis.


Als een executeur met zijn vingers aan de erfenis heeft gezeten, kan dit reden zijn om de executeur te ontslaan. Het ontslag kan via de rechter worden aangevraagd.

Worden er goederen van de erfenis verzwegen? Bij Reus Advocatuur uw erfrecht advocaat!

Mail ons

4 + 0 = ?

Erfrecht opleiding

Door het volgen van een specialisatie opleiding van een jaar op het gebied van erfrecht is de advocaat van Reus Advocatuur gespecialiseerd in het erfrecht. De advocaat beschikt daardoor over de benodigde gespecialiseerde erfrecht kennis en kan u dus van gedegen advies voorzien.


Indien u op het gebied van erfrecht een advocaat in Drenthe, Groningen of Friesland zoekt die u kan adviseren over uw rechten en plichten op het gebied van het erfrecht, biedt de advocaat van Reus Advocatuur te Assen vakkundige juridische kennis en hulp.

Wilt u meer informatie over erfrecht? Dan bent u bij Reus Advocatuur aan het juiste adres!

Eerst even kennismaken?

Reus Advocatuur biedt een vrijblijvende oriënterende kennismaking aan. Indien u vrijblijvend wenst kennis te maken om na te gaan of er een klik is en een korte oriëntatie wenst om te bepalen of u uw dossier onder gaat brengen bij Reus Advocatuur, kunt u contact opnemen voor een afspraak. Dit vrijblijvende gesprek wordt voor ongeveer 30 minuten aangeboden. Besluit u om de zaak niet onder te brengen dan is dit gesprek geheel vrijblijvend. Indien u uw dossier bij ons onder brengt, zal er vervolgens een korting op de intake worden toegepast.

Bel: 0592-269881 of stuur een email.